Navigácia

  • Jarný tábor

    V dňoch od 19.2-23.2.2024 sa uskutočnil v našej obci pre deti prvého stupňa Jarný tábor. Deti sa zabavili počas nepriaznivého počasia pri športových hrách v telocvični, k dispozícii mali čitáreň, knižnicu aj počítatčovú miestnosť. V priestoroch ŠKD mali deti pripravené rôzne aktivity, súťaže a tvorivé dielničky. Deti sa zúčastnili aj dvoch výletov do Čadce vlastným autobusom , a to návštevy Kysuckého múzea v Čadci a návštevy Domu kultúry- premietanie kina . Týždeň ukončili tanečnou zábavou v maskách a edukatívnou prednáškou “Zdravé zúbky”.

  • Deň sv. Valentína

    Dňa 14.02.2024 sme oslávili Deň sv. Valentína, ktorý je celosvetovo známy ako deň priateľstva a lásky. Hlavne v týchto zložitých časoch je potrebné myslieť a nezabúdať na svojich milovaných, veď s láskou v srdci sa všetko zvláda oveľa ľahšie.

    Z dôvodu spomínaného sviatku, si žiaci 2. stupňa  vo vestibule školy pripravili valentínsku výzdobu. Pre žiakov boli pripravené aj nástenky na valentínske priania. Valentínok bolo naozaj veľa a vyčarovali úsmev na nejednej tvári. Je pekné, keď naši žiaci vedia prejaviť priateľstvo a lásku aj pomocou prianí.  

    P.u. Masariková, Sekáčová a žiaci 2. stupňa.

  • Návšteva Ľadového dómu

    18.2.2024 sa turistický oddiel Draci vybral na výlet do Tatier pozrieť si Ľadový dóm na Hrebienku. Tento rok interiér ľadového chrámu zdobila monumentálna stavba z Londýna – Westminsterské opátstvo, ako pocta k 15. výročiu návštevy Kráľovej Alžbety II. na Slovensku a vo Vysokých Tatrách. Počasie nám prialo. Pridali sa k nám aj rodičia. Deti boli šťastné a užili sme si i cestu vlakmi . Už teraz sa tešíme na ďalšie spoločné výlety a túry.Ďakujem rodičom za podporu pri preprave. Vedúce Drakov Janky.

  • Vyhodnotenie celoškolskej čitateľskej výzvy

    Výzva na posilnenie pozitívneho vzťahu ku knihám a čítaniu bola „otvorená“ v našej škole počas školského polroku 2023/2024. Žiaci mali splniť aspoň 4 podmienky z 11, aby postúpili do záverečného vyhodnocovacieho finále. Tak mohli získať žolíka s dvoma výhodami, ktoré sa týkajú vyučovania a známkovania. Špeciálnou odmenou bola 20 eurová poukážka pre dvoch žiakov na nákup knihy v jednom zo známych  kníhkupectiev. Žiaci boli rozdelení do dvoch skupín, teda 1. a 2. stupeň a na vyhodnocovacie stretnutie prišlo 8 žiakov. Z nich niektorí splnili aj viac ako 4 podmienky.

    Napokon všetci získali žolíka a poukážku si vybojovali tieto 2 žiačky:

    1. stupeň – Alexandra Skřivánková zo 4.A za 15 prečítaných kníh

    2. stupeň – Klaudia Hyneková zo 6.A za 12 prečítaných kníh

    Okrem hlavnej poukážkovej výhry dostali najlepšie čitateľky aj žolíka a diplom. Srdečne všetkým blahoželáme a prajeme veľa chuti do čítania. Tešíme sa na vyhlásenie a zapojenie sa do ďalšej nemenej zaujímavej výzvy.

    PaedDr. Emília Sekáčová

  • Karneval 2024

    9. februára sa telocvičňa základnej školy zmenila zo športoviska na priestor, ktorý sa hmýril krásnymi maskami od rozprávkových postavičiek až po rôzne druhy zvierat, či vecí. Aj krásna výzdoba z dielne žiakov a pani učiteliek z druhého stupňa navodzovala príjemnú atmosféru. Totižto v tento deň sa konal karneval žiakov 1. stupňa. Potvrdil sa náš predpoklad, že rodičia našich žiakov sú veľmi kreatívni a dokážu vytvoriť úchvatné a nápadité masky pre svoje deti.

    Po promenáde masiek, počas ktorej porota vyberala tie najnápaditejšie masky vyrobené zručnými rukami mamičiek a ockov, sa konalo oceňovanie. Porota mala veľmi ťažkú úlohu, vybrať TOP masky z každej triedy. Nakoniec, posúďte sami, že sa jej to podarilo. Porota sa rozhodla, že ocení aj ostatné deti v maskách, a tak každé dostalo malý darček  za vynaloženú snahu pri príprave svojho kostýmu. Dopoludnie pokračovalo zábavnými hrami a diskotékou.

    Podujatie zorganizovali pani učiteľky: Grigová, Šišková, Ondrúšková, Kormancová a  Slováková. Poďakovanie patrí aj starším žiačkam z druhého stupňa i super zabávačom a diskdžokejom z 9.B, ktorým týmto ďakujeme za výbornú spoluprácu.

    Karneval II. stupeň

  • Všetkovedko 2024

    Všetkovedko a Expert ganiality show

    Naši žiaci sa každoročne zapájajú do  vedomostnej súťaže Všetkovedko. Veľmi sa na ňu tešia, lebo vedia, že tak ako každý rok, budú úlohy zaujímavé a rôznorodé. Úlohy boli opäť všestranné, poučné a pre žiakov zaujímavé. Občas museli „pohnúť rozumčekom“ viac, ale v závere súťaže boli všetci spokojní, že sa  so všetkými úlohami statočne popasovali. Tento rok sa z našej školy dňa 28.11.2023 zapojilo do súťaže 21 žiakov  z prvého stupňa . Titul Všetkovedkov učeň získalo 12 žiakov, vyšší titul Všetkovedko 9 žiakov. Z 1.ročníka získali najlepšie umiestnenie L.Kovaľ, D.Gavlas, M.Drahňák, M.P.Cyprich, T.Pytel, N.Smržová a S.Minarčíková, z  3.ročníka  D.Zátorský a zo 4.ročníka L.Masariková.

    Pre žiakov z druhého stupňa je v tento deň súťaž pomenovaná EXPERT geniality show. Prihlásili sa 3 žiaci a ich úlohou bolo vybrať si dve spomedzi šiestich tém. Najúspešnejší sa stal Matúš Murgaš zo 7.A, ktorý získal ocenenie TOP Expert za výborné umiestnenie v kategóriách Svetobežník a Góly, body, sekundy.  Srdečne všetkým gratulujeme.

  • Valentínske pozdravy z ŠKD

    Deti si v ŠKD vyrobili valentínske pozdravy pre svojich blízkych

  • LVK 2024

    Lyžiarsky výcvik 2024

    Žiaci siedmeho ročníka sa od 5. do 9. februára 2024 zúčastnili lyžiarského výcviku v Športcentre Oščadnica. Náplňou kurzu boli základy lyžovania. Aj keď podmienky neboli ideálne, žiaci sa začali postupne učiť základné pohyby na lyžiach. Našim žiakom sa venovali skúsení inštruktori a postupne žiaci nadobúdali istotu najskôr na malom svahu a potom aj na veľkom. Cieľom tejto aktivity bolo aj prekonávanie strachu, s ktorým niektorí žiaci bojovali.

    Nakoniec môžeme povedať, že všetci žiaci zvládli pohyb na svahu a v piatok sme spoločne ukončili lyžiarsky výcvik. Každý žiak si odniesol účastnícky list a tí najúspešnejší aj diplom a odmenu.

    Dôležitou súčasťou výcviku boli aj informácie o bezpečnosti na svahu a dodržiavaní bieleho kódexu.

    Poďakovanie patrí aj lyžiarskemu stredisku v ktorom mali žiaci vytvorené optimálne pomienky a kvalitnej kuchyni a penzióne Gajúz.

    Vedúca LVK, Mgr. Soňa Kovalčíková, PaedDr. Milan Križan.

     

  • Rovesnícke vyučovanie

    Dňa 1.2.2024 sa uskutočnilo rovesnícke vyučovanie žiakov 8.A  a študentov odboru životného prostredia v priestoroch SOŠ DaS v Krásne nad Kysucou pod záštitou projektu SPP.

    Žiaci sa dozvedeli nové poznatky o pôde o jej funkcii a význame. Merali pH pôdy, skúmali kvalitu pôdy. Filtrovali cez pôdne vrstvy. Vyskúšali si aj navrhovanie a vybavenie miestností v dome pomocou počítačového programu. Nakoniec si lámali hlavičky nad hlavolamami. 

  • Euráčik

    Dňa 31.1.2024 si deti 1. stupňa našej  školy mohli za svoje nasporené euráčiky nakúpiť v obchode plnom rôznych učebných pomôcok, hier, ozdôb ....

    Touto cestou sa chceme za všetky deti 1. stupňa poďakovať rodičom, ktorí prispeli do nášho obchodu vecnými a finančnými darmi.

    Ďakujeme :)

    Učiteľky 1. stupňa

  • Hviezdoslavov Kubín 2024

    Hviezdoslavov Kubín 2024

                      Dňa 24. 01. 2024 sa v našej škole uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže v interpretácii poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín 2024. Zúčastnili sa ho žiaci zo všetkých ročníkov. Naši recitátori sa veľmi zodpovedne pripravovali a aj pred samotnou súťažou drilovali texty od rôznych autorov.

    V tomto roku sme sa rozhodli posadiť do poroty aj iné členky než pani učiteľky. Pozvali sme dlhoročnú „dospelácku“ recitátorku Božku Starečkovú, ktorá sa už niekoľko rokov zúčastňuje mnohých recitátorských súťaží. Druhým naším hosťom v porote bola Anetka Masaryková, bývalá žiačka a recitátorka našej školy.

     

    Štvorčlenná porota mala neľahkú prácu, aby vybrala tých najlepších.

    Napokon bol jej verdikt nasledovný:

    1.kategória – poézia:

    1. miesto: Alexandra Skřivánková 4.A

    2. miesto: Ninka Kubaščíková 3.A

    3. miesto: Eliška Koščálová 2.A

     

    1. kategória – próza:

    1. miesto: Gabriela Galgánková 4.A

    2. miesto: Michaela Bulejčíková 4.B

    3. miesto: Dominika Koščaliková 4.A

     

    2. kategória – poézia:

    1. miesto: Milan Križan 5.A

    2. miesto: Eva Hlavatá 6.A

    3. miesto: Klaudia Hyneková 6.A

     

    2. kategória – próza:

    1. miesto: Nelka Čimborová 6.A

    2. miesto: Jakub Hugo Kormanec 6.A

    3. miesto: Šimon Podolák 5.A

     

    3. kategória – poézia:

    1.miesto: Ľubomír Marejka 7.A

    2. miesto: Peter Čimbora 9.B

    3. miesto: Gréta Cyprichová 9.A

     

    3. kategória – próza:

    1. miesto: Natália Králiková 9.A

    2. miesto: Valéria Grochálová 7.A

    3. miesto: Emma Jedináková 8.A

     

    Veľmi sa tešíme, že naše deti javia záujem o interpretáciu textov, čím si cibria pamäť a odovzdávajú posolstvo prostredníctvom umeleckých textov svojim poslucháčom. Vďaka patrí všetkým deťom, ktoré sa do súťaže zapojili a preniesli nás – vďaka literatúre – do umeleckého sveta.

    Ďakujeme porote aj pani učiteľkám, ktoré deti pripravovali a postarali sa o príjemné dopoludnie strávené v našej škole.

    Postupujúcim deťom želáme v obvodnom kole veľa šťastia!

     

  • Zborovský kostol - výstava

    Zborovský kostol - výstava

    V sobotu 09.12.2023 sme si v našej obci Zborov nad Bystricou pripomenuli a oslávili výnimočné jubileum – 50. výročie požehnania miestneho kostola Nepoškvrneného Počatia Panny Márie.  Tento Boží chrám nás oslovil nielen svojim neobyčajným príbehom, jedinečnou krásou ale hlavne unikátnymi umeleckými dielami, ktoré sa stali inšpiráciou pre našich  žiakov zo ZUŠ Krásno nad Kysucou - elokované pracovisko v ZŠ s MŠ Zborov nad Bystricou. Žiaci  vytvorili jedinečné maľby akrylom na plátno, ktoré sme inštalovali v priestoroch KD.

    Týmto ďakujeme všetkým malým aj veľkým umelcom za krásne chvíle pri maľovaní, za tvorivosť i trpezlivosť pri tvorbe.

                                                                                                              P.uč. Šišková a p.uč Ondrúšková

  • Hasiči a Vianoce

    Žiaci ŠKD sa zapojili do súťaže detí vo výtvarnom prejave na tému: "Hasiči a Vianoce", ktorú vyhlásila Dobrovoľná požiarna ochrana SR a Republiková komisia mládeže DPO SR. Celoslovenská súťaž prebieha do 15. 3. 2024.

    Držíme im prsty!

  • Snehová kráľovná

    Deti z materskej školy potešilo divadelné predstavenie ,,Snehová kráĺovná'', ktoré úžasne zahrali naše bývalé škôlkárky, teraz už žiačky štvrtej triedy pod vedením pani Etelky Štrbovej.

    Ďakujeme pekne za príjemný zážitok.🙂

  • Bedminton

    Dňa 15.1.2024 sa uskutočnilo okresné kolo v bedmintone chlapcov a dievčat v telocvični ZŠ J.A.Komenského v Čadci, ktoré organizovalo CVČ Čadca. Súťaže sa zúčastnilo päť tímov chlapcov a štyri tímy dievčat. Našu školu reprezentovali: Juraj Masaryk, Matúš Nečeda a Martin Capek. Našim športovcom sa najviac darilo v štvorhre, ktorá nám aj zabezpečila pekné tretie miesto. Medailistom gratulujeme

  • Biatlon

    Biatlon v našej škole

    Dňa 21.12.2023 sa telocvičňa našej školy premenila na biatlonovú mániu. Žiaci 3.- 9. roč. sa precvičili v simulácii behu na lyžiach a v následnej streľbe z laserových pušiek. Všetko sa to organizovalo v telocvični, kde boli rozložené dve stanoviská - skúšobnú a súťažnú strelnicu. Na skúšobnej sa učili strieľať a potom prechádzali na súťažnú. Tam už simulovali beh na lyžiach so streľbou.

    Na konci dňa žiakov čakalo vyhodnotenie - z každého ročníka najlepší chlapec a najlepšie dievča. Najlepší súťažiaci boli odmenení diplomom . Akcia sa deťom veľmi páčila. Aspoň na chvíľu si mohli vyskúšať, aké to má ťažké naša trojnásobná olympionička A. Kuzminová.

  • Zborov má talent

    Dňa 17.12.2023 sa uskutočnilo v sále OÚ podujatie Zborov má talent. Veľmi nás teší, že diváci prišli v hojnom počte. Deti sa snažili, aby ich vystúpenia boli dokonalé.

    Zvlášť ďakujeme rodičom, ktorí nám pomáhali pri príprave tohto programu. Cieľom podujatia bolo upevniť spoluprácu rodiny a školy, ale aj prezentovať talentované deti pred verejnosťou.

    Za všetkých žiakoch I.stupňa ďakujeme za dobrovoľnú finančnú zbierku, ktorá bola vo výške 355,3 eur a bude použitá na projekt Zborovský euráčik.

    Mgr. Viera Grigová

  • Vianoce 2023

    Krásne prežitie vianočných sviatkov a úspešný štart do nového roka 2024, Vám prajú zamestnanci ZŠ s MŠ v Zborove nad Bystricou.

    Súčasne sa chceme poďakovať všetkým rodičom, priateľom školy, sponzorom a podporovateľom našich aktivít za doterajšiu spoluprácu.

    Kolektív ZŠ s MŠ v Zborove nad Bystricou

    Vianočné prázdniny začínajú 23. decembra 2023 a končia 7. januára 2024. Žiaci nastupujú do školy v pondelok 8. januára 2024. Počas vianočných prázdnin bude prerušená aj prevádzka materskej školy. Materská škola bude v prevádzke od 8. januára 2024.

    V Zborove nad Bystricou, dňa 21.12. 2023

    PaedDr. Milan Križan, riaditeľ školy

  • Poďakovanie

    V predvianočnom období naša škola a školský parlament zorganizoval zbierku balíčkov pre klientov v ZPS Harmónia a pre osamotených dôchodcov v obci.

    Chceme sa Vám poďakovať v našom mene a aj v mene zariadenia ZPS Harmónia, že ste si našli chviľku čas a spolu so svojimi deťmi ste prichystali krásne balíčky. Balíčky sme odovzdali, aby urobili radosť. Ďakujeme :)

    Poďakovanie od ZpS Harmónia

    Milí žiaci, rodičia a vedenie školy.

    Z celého srdca Vám ďakujeme v mene nás i v mene našich prijímateľov sociálnych služieb za vianočné krabičky.

    Je krásne, koľko lásky sa zmestí do krabičky.

    Prajeme Vám krásne Vianoce a šťastný Nový rok 2024.

    S úctou

    ZpS Harmónia

  • Vianočné plávanie

    Vianočné plávanie

    Plaváreň Čadca dňa 15.12 zorganizovala pre žiakov základných a stredných škôl plaveckú súťaž Vianočné plávanie. Aj z našej školy sme mali zastúpenie a v kategórii žiakov 8. a 9. ročníka sa naši žiaci umiestnili v náročnej konkurencii na druhom a treťom mieste.

    Kategória dievčatá: Viktória Čimborová - 2.miesto

    Kategória chlapci: Juraj Masaryk - 3. miesto

     

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou Zborov nad Bystricou
    č. 604, 023 03 Zborov nad Bystricou
  • +421 x 0414391390 (ZŠ)

Fotogaléria